UM_PNG_web2.png

Unusual Marathon

PRIJAVE SU OTVORENE

Druga polovina januara pravo je vrijeme da se započne sezona utrka u Sarajevu. Izaberite šta vam više odgovara da istrčite po ekstremnim uvjetima koji tada vladaju u gradu, a to su snijeg, led, smog, magla i prosječna temperatura od oko -7 stupnjeva. Puni maraton ili štafetni maraton?

Utrka ima start i cilj na atletskoj stazi u SRC Safet Zajko, vodi od Nedžarića, kroz Vilsonovo šetalište, Skenderiju, Bašćaršiju sve do Kozije ćuprije, gdje je okret, i nastavlja preko Stupa, Ilidže, Velike aleje, Vrela Bosne gdje je okret, natrag do cilja.

Ukupno 42195m čistog zadovoljstva, zagađenog zraka, ludog provoda, nezaboravnog iskustva koje će vas tjerati da se svake godine opet družimo.

Unusual Marathon ne bi bio „neobičan“ da nema neku posebnost. Kako bismo osigurali da svi zainteresirani trkači koji planiraju trčati štafetni maraton to i ostvare, nudimo vam mogućnost da sami napravite ekipu za štafetu (3 člana), a ako nemate partnere za štafetu, dovoljno je da se prijavite sami/individualno na štafetni maraton „KUD KOJI MILI MOJI“, a uz pomoć softvera ćemo vam dodjeliti druga dva člana.

Kotizacija za učesnike maratona i štafete iznenađenja "Kud koji mili moji" iznosi: 20KM/10€ (za sve uplate izvršene nakon 30.11.2020 cijena kotizacija iznosi 25KM/13€). Kotizacija za Štafetni tim iznosi 50KM/25€ (za sve uplate izvršene nakon 30.11.2020 cijena kotizacija iznosi 60KM/30€).
Oficijelne majice: Ukoliko ste prilikom prijave odabrali veličinu majice potrebno je da na istoj uplatnici uplatite i iznos za naručene majice. Jedinična cijena majice je 20KM/10€

Datum: 17.01.2021.
Satnica: 10:00

Vremenski limit: 6 sati


MARATON LINK ZA PRIJAVU
Uzrast: 18+ godina
Kategorija: muška i ženska

ŠTAFETNI MARATON - LINK ZA PRIJAVU 
Uzrast: 16+ godina
Kategorija: muška, ženska i mješovita

ŠTAFETNI MARATON - KUD KOJI MILI MOJI - LINK ZA PRIJAVU 
Uzrast: 16+ godina
Kategorija: muška, ženska i mješovita


PRAVILA UTRKE

REZULTATI: 1st_UM 2019, 2nd UM 2020

 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

©2020 by #deckiuplavom