SBS.jpg

STAZAMA BOSNE SREBRENE

Prva međunarodna cestovna utrka "STAZAMA BOSNE SREBRENE" održati će se u nedjelju, 09.05.2021. godine sa početkom u 17:00 sati.


Lokacija: Srebrenica

Dužina staze: 10 000m (1 krug).

Broj učesnika: 500

Mjerenje vremena: Čip

Startnina: 20,00 KM (trkači sa područja općine Srebrenica 5,00 KM)


O utrci:


STAZAMA BOSNE SREBRENE je cestovna utrka na 10 000m, koju Udruženje DEČKI U PLAVOM organiziraju uz podršku Opštine Srebrenica, 09.05.2021. godine.

Srebrenica se u srednjovjekovnim povijesnim izvorima spominje još davne 1291. godine kao Bosna Srebrena, franjevačka provincija, čija je zadaća bila širiti prosvjetu i kulturu. Jedno vrijeme bila je proširena daleko izvan granica Bosne i Hercegovine, prostiravši se od Jadranskog mora sve do Budima i Sofije. U Srebrenici je postojala kovnica novca a grad je imao svoje sudstvo i pečat. Tako je krajem 14. stoljeća Srebrenica postala najvažnije rudarsko središte i najznačajnije gradsko naselje bosanske države.


Na utrci će biti strogo zabranjeno bilo kakvo političko, nacionalno i slično obilježje. Neće biti političkih govora i sl. Podjelama bar taj jedan dan u Srebrenici nema mjesta. Svako kršenje spomenutih pravila dovodi do diskvalifikacije.


Dođite, trčite, uživajte... Istražite Bosanskohercegovačku povijest/istoriju/historiju. Pomozite nam da vratimo osmijeh, život i sportska takmičenja u Srebrenicu.


PRIJAVE OD 01.03.2021.

 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

©2020 by #deckiuplavom